Review Whatsapp Auto Reply

Review whatsapp auto reply. Whatsapp memang bagus, dan ia benda free. Hari-hari semua orang  guna whatsapp dan itu termasuklah orang muda.. orang tua, malah budak sekolah pun gunakannya. 

Okay, tapi apa sebab sekarang ni whatsapp popular sangat sampaikan jadi pilihan ramai usahawan online?

Kenapa bukan Weechat, Telegram ke… ?

Bagi saya, aplikasi whatsapp sekarang ni senang dan mesra pengguna. So tak hairan kalau internet marketer dekat Malaysia ni pun kebanyakannya menggunakan medium whatsapp untuk komunikasi dengan pelanggan.

…dan satu alasan kuat yang saya rasa ialah mungkin trend dekat negara kita dan faktor orang kita sendiri …mereka rasa lebih santai dan tak renyah dalam buat urusan seperti jual beli di media sosial seperti facebook dan kemudian terus ke aplikasi whatsapp sampailah close deal.

Review Whatsapp Auto Reply

Percaya kata saya… tahun 2017 ni, semua perkara akan jadi lebih advanced. Semua tools, software, aps,  akan muncul versi baru. Barang-barang lama banyak yang dah tak valid, dah expired dan kena up to date dan itu termasuklah Whatsapp! 

Orang bisnes, korang memang tak patut lepaskan peluang ini dan buat lebih banyak jualan pada tahun ni dan seterusnya. Oleh sebab itu, Whatsapp Auto Reply akan boost bisnes anda dan tolong anda untuk close order anytime, anywhre, 24 jam sehari tanpa henti.

 

Hai! Nak tahu produk IM yang mana sesuai & betul-betul hasilkan $$$?

Daftar percuma sekarang, dan dapatkan review serta info tentang bisnes online ekslusif dari saya - Duke Naim

Pengakuan jujur, saya sendiri sekarang ini menggunakan fungsi auto reply pada whatsapp.

Autoreply atau ‘autoresponder’ sebenarnya lebih kurang sama saja kaedahnya seperti anda gunakan SMS automation dan juga konsep dari email marketing.

Tapi, memandangkan whatsapp sendiri sebenarnya dah cukup simple dan orang enjoy untuk pakai, jadi aplikasi ni telah di tweaks sedikit supaya bagi mudah pemilik bisnes untuk jalankan tugas-tugas seperti:

  1. Membalas mesej secara automatik
  2. Tiada waktu terhad 24 jam sehari
  3. Percuma (hanya charge data dari telco anda untuk internet sahaja)
  4. Menggunakan keyword triger
  5. Urusan jual beli jadi lancar (tidak lambat dan terabai sebarang mesej)

 

So, nak buat semua perkara diatas anda perlukan…

Panduan Lengkap Auto Wasup 2017

Review Whatsapp Auto Reply

Auto Wasup

Saya suka dengan tagline mereka …

Buat bisnes & Closing secara autopilot

Jika anda seorang pemilik bisnes yang menjalankan pernigaan menjual produk fizikal, atau mempunyai staf sehingga tak sempat untuk balas lambakan mesej yang masuk, software Auto Wasup ini untuk anda!

Sekiranya anda mahu mengoptimumkan proses pemasaran dan tidak membuang masa melayan mesej, Auto Wasup ini untuk anda.

Dan jika anda tak mahu terlepas bakal prospek yang mesej, terpaksa menaip mesej pujuk rayu berminit lamanya, Auto Wasup ini juga untuk anda.

Disclaimer: Panduan/aplikasi ini tidak menjamin anda untuk buat duit sekelip mata. Teknik pemasaran, skrip bisnes dan ilmu buat duit masih diperlukan.

Overview Auto Wasup 

Nama Produk : Panduan Lengkap Auto Wasup

Niche Produk : Online Bisnes/Buat Duit/Software/Panduan

Jenis Produk: Digital

Pemilik Produk: Nazri Bolhassan & Boon Lee

Tarikh pelancaran : 26 Januari 2017

Jaminan Pulangan Wang : 100% tanpa banyak soal

Group Support : Disediakan untuk memudahkan sebarang pertanyaan dan urusan berkaitan produk.

Pakej & Harga : RM70 sahaja. Berbaloi dan mampu milik.

 

Percaya atau tidak, selepas ini walaupun anda sedang tidur, pandu kereta ataupun sedang bercuti, sistem Auto Wasup akan tetap tolong anda buat jualan tanpa perlu lagi anda membalas mesej-mesej pelanggan secara manual.

Review Whatsapp Auto Reply

Review Whatsapp Auto Reply

Photo kat atas ni saya ambil dari page rasmi whatsapp auto reply. Saya tengok screenshot ni pun jeles.

Segala proses jual beli jadi lebih lancar dan tersusun. Bayangkan, anda bangun tidur pagi-pagi dan baca email “Maybank2u 3rd party transfer…this is to inform you that ahmad albab has transfer…”

Siapa dibelakang panduan Auto Wasup ini?

Panduan lengkap auto wasup

Tuan Nazri Bolhassan & Boon Lee merupakan usahawan serta internet marketer tempatan yang disegani. pada tahun 2017 ini, mereka teruskan membantu para usahawan online untuk automasikan proses jualan supaya lebih mudah, senang dan jimat masa.

Terus terang saya katakan, ini bukanlah software atau aplikasi yang anda kena ‘set and forget’ begitu sahaja. Walaupun konsep ia seakan autopilot, namun anda wajib untuk kawal selia AutoWasup ini pada peringkat permulaan.

Anda juga harus belajar mengemas kini mesej dan cuba (split-test) skrip mesej mengikut trend sekarang supaya setiap mesej yang dihantar kepada pelanggan akan tepat pada sasaran. Jadi, siapkan mesej-mesej dan ayat yang ‘kick’ supaya pelanggan anda rasa meronta-ronta nak bayar …tak teragak-agak nak beli, dan beli lagi dari anda.

Okay, ringkasnya ini yang bakal anda belajar dalam Panduan AutoWasup (Whatsapp Auto reply)

1) 1-2 minit cara untuk pasang aplikasi AutoWasup.

2) Anda akan di ajar cara untuk setting mesej supaya ia auto-reply kepada pelanggan anda

3) Anda akan di dedahkan dengan keyword yang membangkitkan emosi pelanggan supaya cepat-cepat whatsapp anda. 

4) Anda juga anda belajar cara serta teknik menyusun pelanggan supaya dapat lakukan promosi dan mesej kebangkitan dimasa hadapan

5) Integrate aplikasi AutoWasup dngan aps whatsapp sendiri di telefon pintar anda supaya boleh digunakan ketika proses bisnes dijalankan.

 

Pro And Cons

Tunggu dulu! Belum habis. Sebaiknya anda baca ulasan ini sehingga penghujung.

Jujur saya katakan, dalam dunia ni tak akan ada satu tools pun yang benar-benar perfect dan all in one. Memang belum wujud. Oleh sebab itu anda harus buat penilaian sebaiknya.

PRO – Panduan Auto Wasup

A) Anda tidak lagi perlu bersusah payah untuk mereply mesej secara manual. Semuanya telah anda set dari awal dan biarkan sistem yang lakukan kerja.

B) Waktu pelanggan menunggu dapat disingkatkan. Sistem auto reply whatsapp dapat jimatkan lebih masa, sekiranya anda mempunyai hal-hal luaran yang lain.

C) Tidak perlu mengadap telefon setiap masa. Mesej tetap akan diterima walaupun jam 1 pagi dimana anda ssedang lena tidur, tetapi Auto Wasup sudah gantikan anda untuk tugasan mereply. Ini robot bisnes anda!

D) Tiada lagi kesalah ejaan, atau typo seperti yang dilakukan oleh ramai jurujual sekarang.

E) Anda boleh ‘segmentasikan’ setiap modul atau produk dengan keyword yang tertentu. Contoh: Sekiranya anda menjual produk ubat resdung, anda cuma perlu setkan pada sistem dengan keyword “UBAT RESDUNG MUJARAB”

Jadi setiap mesej follow-up atau auto-reply anda dapat disegmentasikan bergantung pada jenis produk.

 

Cons : Panduan Auto Wasup

F) Adakalanya bergantung 100% kepada software dan robot, akan menyebabkan bisnes tergendala sekiranya sistem mengalami masalah seperti bug atau error.

G) Akan hilang personal human touch. Bagaimana? Manusia kebanyakannya memerlukan manusia sendiri yang melayani mereka termasuklah dalam hal-hal bisnes dan urusan jual beli.

H) Memerlukan skrip atau template mesej yang benar-benar berkesan dan power untuk memikat hati pelanggan. Sekiranya mesej auto-reply anda tidak bagus, jualan tidak akan berlaku.

I) Tidak sesuai untu semua peranti telefon pintar.

 

BERMINAT UNTUK DAPATKAN PANDUAN AUTO WASUP?

Personally saya rasa panduan ni tak sesuai untuk semua orang. 

Bukan semua orang bisnes pakai whatsapp kan. Ini sebabnya…

Dan seperkara perlu saya beritahu kat sini ialah, jangan letakkan harapan tinggi melangit kepada mana-mana produk. Sebab dekat alam semesta ni, kalau ada produk yang bagus sekali pun tapi jika anda bukan seorang ‘action-taker’ maka result nya tetap tak akan kemana. 

Anggap ini nasihat dari seorang sahabat. Begini…. anda perlu setkan minda anda. Program balik semula dan beritahu “kalau aku beli panduan ni, aku kena amalkan sampai berjaya” 

Guru saya pernah berpesan, setiap pelaburan yang kita buat untuk dapatkan ilmu atau sesuatu produk, sekurang-kurangnya anda harus dapatkan hasil yang sama nilai atau 2 kali ganda dari jumlah yang telah anda laburkan. 

Setuju?

 

Terima kasih sebab baca artikel Review Whatsapp Auto Reply ini sampai habis. Sekiranya anda nak dapatkan panduan lengkap AutoWasup, boleh terus follow link dibawah.

 

Ooops Sekejap!

Berita baik… tahu tak yang anda juga boleh dapat pakej bundle produk IM dibawah ni dengan harga super jimat macam beli set bucket KFC… saya tengok pun geram!

Produk best #1

Panduan Whatsapp Auto Reply Bisnes Online

 

Product best #2

Panduan Whatsapp Auto Reply

Product best #3

Panduan Auto Wasup

PS: Panduan Auto Wasup akan mula buka jualan pada 26hb Januari.

PS/S: Khas untuk anda sekiranya mendapatkan melalui link saya di atas, saya akan hadiahkan BONUS ekslusif pada anda. Jadi… incase anda tak mahu terlepas panduan Auto Wasup ini dan bawa balik bonus bernilai ratusan ringgit dari saya, Mohon Klik sini sekarang 

 

Hai! Nak tahu produk IM yang mana sesuai & betul-betul hasilkan $$$?

Daftar percuma sekarang dan dapatkan review serta info tentang bisnes online ekslusif dari saya - Duke Naim

 

 

 

 

About the Author Dukenaim

Seorang Entrepreneur & full time internet marketer. Aktif dalam perniagaan online sejak 2012. Mula bergiat dalam penulisan blog pada hujung tahun 2016. Berkongsi tentang informasi, tips, pemasaran, gaya hidup dan personal yang dirasakan sesuai untuk bacaan.

follow me on:

Leave a Comment:

CommentLuv badge

6 comments
akubiomed says January 26, 2017

Amat berbaloi dapatkan walapun bukan 100% dapat mengambil alih elemen human. 🙂
akubiomed recently posted…Cocose untuk Xiaomi Redmi Note 3My Profile

Reply
    Dukenaim says February 1, 2017

    betul! berbaloi sebab dah macam ada assistant yang tolong kita buat kerja siang malam. lepas ni boleh alih tumpuan pada marketing pulak

    Reply
Mus says January 30, 2017

whatsapp tak pernah cuba lagi.. setakat ni saya buat bot telegram sahaja.. memeudahkan saya menjual.

Reply
    Dukenaim says February 3, 2017

    Wah telegram pun dah ada bot juga ya! Perhg banyak juga ya aps dah simplified untuk pengguna. Kalau ada masa, ajarin sikit tuan 🙂

    Reply
zik says February 5, 2017

wah senang ada auto reply.. kerja jadi mudah, cuma kadang2 kena monitor jugakla kan
zik recently posted…Beli penapis air di cuckoo Online Store dot ComMy Profile

Reply
    Dukenaim says February 7, 2017

    Tapi kalau baru2 guna, mesti kejap-keja nak tengok gak haha

    Reply
Add Your Reply

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor