5 Perkara Penting Perlu Lakukan Jika Anda Berminat Kerja Dari Rumah

5 perkara penting perlu lakukan jika anda berminat kerja dari rumah. Ada ke yang rerminat nak Kerja Dari Rumah?

Kalau pekerjaan sekarang sudah selesa dan tak suka ada pendapatan sampingan, abaikan artikel ini.

Macam ni.

Ada satu lubuk khas tak ramai orang yang tahu bagaimana langkah-langkah untuk mula lakukan kerja dari rumah dan hasilkan pendapatan lumayan setiap bulan.

Kena jual barang ke?

Bukan… bukan jual barang. Kalau menjual, itu dah dikira sebagai perniagaan dan anda mestilah jadi usahawan offline atau atas talian (online) dulu. Macam jual topup!

Teruskan membaca.

Apa yang ingin saya kongsikan ialah sebuah kaedah yang real dan halal, malah sah disisi undang-undang Malaysia.

Anda mungkin sebelum ni pernah terbaca di halaman surat khabar pada bahagian classified atau ruangan jobs.

Saya juga dulu waktu pagi-pagi sarapan nasi lemak dengan teh tarik rajin juga selak surat khabar semata-mata nak cari apa peluang yang ditawarkan supaya boleh saya rebut.

Daripada 10, satu pun tak berjaya dan kebanyakannya indah khabar dari rupa.

Hakikatnya memang macam tu.

KERJA DARI RUMAH

Persedian dari segi mental adalah aspek mustahak kalau anda minat nak berjinak-jinak untuk buat kerja dirumah.

Kerja Dari Rumah

Kerja Dari Rumah

Tak banyak syarikat yang benar-benar ingin kongsikan langkah yang betul untuk tatang anda macam minyak yang penuh sampailah anda beroleh hasil.

Sebab apa kena buat kerja dirumah?

Sebab ia memang best dan kena dengan jiwa saya.

Saya boleh lakukan secara santai dan part time hanya dengan berkain pelekat dan spend masa antara 2-3 jam untuk kareer baru yang membuatkan jiran sebelah rumah pelik dan tertanya-tanya kenapa saya tak pernah pakai baju kemeja jalur-jalur dan ikat tali leher bunga-bunga untuk pergi kerja.

Antara jenis pekerjaan atau job dirumah kerap ditawarkan yang selalu orang jumpa:

  • Kerja Data Entry
  • Kerja Salin Dan Pos Surat
  • Kerja Lipat Flyer Masuk Dalam Sampul
  • Kerja Menulis Artikel
  • Kerja Menyusun report syarikat

Betul ke kerja Data Entry Di Rumah boleh buat duit lumayan?

Untuk menjawab soalan tu, saya bukanlah orang yang layak.

Tapi hukumnya begini.

Anda kerja dan usha anda dapat.
Semakin rajin dan fokus anda buat, anda akan hirup hasilnya.

Senang cerita, buat kerja dan anda akan dibayar upah. Paling seronok anda tidak semestinya dibayar dalam matawang negara kita (MYR) sahaja.

Ini peluang untuk anda bekerja sambilan atau sepenuh masa masa dari rumah. Gaji juga lumayan dan dalam dolar Amerika (USD). Fuhh..

Kerja Dari Rumah

Kerja Dari Rumah

Macam mana saya nak tahu program ini bukan scam atau ada unsur-unsur penipuan?

Cadangan saya, anda dapatkan panduan lengkap kerja dari rumah.

Saya juga manusia macam anda.

Ada masa saya sakit.

Sakit-sakit pun saya kena makan walaupun tak ada selera macam makan kenduri.

Waktu minum petang dan berehat bersama keluarga wajib ada dalam seminggu.  Dan ada masanya kena kerja lebih kuat untuk cari duit belanja anak-anak.

Oleh sebab itu saya tak hairan sangat kalau pada peringkat permulaan orang ragu-ragu nak mula Buat Kerja Dari Rumah. Sebab terlampau banyak sangat kaki sembang dari yang betul-betul nak tolong anda.

Tarik nafas dalam-dalam lepaskan kerunsingan sementara tu.

Every day is a good day
Look at what you can do
Not what you can’t do

Thats it!

Dah Okay?

Kita sambung ya…

Sekiranya hari ini anda berminat dan tak sabar-sabar nak buat kerja di rumah dan kaut hasil lumayan.

Jangan abaikan check point penting dibawah.

Buat 5 Perkara Wajib Ini Untuk Mula Kerja Dari Rumah

1. Buntu  nak mula dari mana? Dapatkan info di sini –> Panduan Kerja Dari Rumah

2. Daftar kerja di rumah segera. Jangan bertangguh sebab nanti mesti terus lupa dan tinggal begitu sahaja.

3. Gunakan email khas yang aktif, sebaiknya gmail. Kalau tak ada, buat dulu sekarang… 5 minit saja dah siap.

4. Periksa inbox emel anda selepas daftar program jobdirumah. Jangan lupa untuk check spam folder sekali.

5. Mula pilih job yang anda rasa sesuai dengan jiwa anda. Jangan tengok gaji semata-mata. Lagi besar lagi berat tugas anda.

Harap info ini membantu.

Kalau tak banyak, sikit pun jadilah asalkan minda kita semua terbuka.

Bila dah terbuka barulah mudah untuk terima job job yang Allah lorongkan pada kita nanti kan.

Dah habis.

P/S: Boleh sambung kerja anda tadi atau start Kerja Data Entry Di Rumah

About the Author Dukenaim

Seorang Entrepreneur & full time internet marketer. Aktif dalam perniagaan online sejak 2012. Mula bergiat dalam penulisan blog pada hujung tahun 2016. Berkongsi tentang informasi, tips, pemasaran, gaya hidup dan personal yang dirasakan sesuai untuk bacaan.

follow me on:

Leave a Comment:

CommentLuv badge

15 comments
KJSD says January 26, 2017

Kerja dari rumah memang best. Lepas habis baca artikel ni, tiba2 saya teringat fiverr.
KJSD recently posted…Bagaimana peniaga berfikir?My Profile

Reply
    Dukenaim says February 4, 2017

    Market kat Fiverr orang Mesia masih lom ramai teroka. Boleh cuba =)

    Reply
titan says February 2, 2017

ada masa, leh je buat kerja dari rumah.

dari kita aje sebenarnya.
titan recently posted…Lelaki kahwin dan badminton kawasaki.My Profile

Reply
    Dukenaim says February 3, 2017

    Betul! Tapi kalau yang jenis tak tahan duk ngadap dinding hari-hari sekali sekala kena keluar siram otak hihi

    Reply
Calrase Patrick says February 4, 2017

macam best je

Reply
    Dukenaim says February 7, 2017

    Memang best selagi bawa masuk income 🙂

    Reply
zik says February 5, 2017

kerja dari rumah lagi senang, jimat minyak..
zik recently posted…Beli penapis air di cuckoo Online Store dot ComMy Profile

Reply
    Dukenaim says February 7, 2017

    Betul, tapi bab disiplin ramai yang fail. Saya pun selalu terbabas gak =)

    Reply
sabree hussin says February 13, 2017

Kerja dari rumah best sebenarnya. Terpulang pada kita untuk cipta peluang.
sabree hussin recently posted…Perkara yang perlu anda tahu sebelum membeli Kamera TerpakaiMy Profile

Reply
Nor hazmira says May 22, 2017

Hampir 2 tahun jadi suri rumah dan bisnes secara internet.. Job di rumah.. Mmm boleh di semak untuk tambahan income nie..perlu cipta peluang lain ni

Reply
    Azhar says May 22, 2017

    Kalo yg bekerja nie macamana pulak yer.. Munglin kena check masa kot
    Azhar recently posted…Tips Ajak Anak BerpuasaMy Profile

    Reply
      Dukenaim says May 24, 2017

      sekarang ni ada banyak platform untuk orang yang berkerja & belajar untuk buat part-time job samada dirumah atau online bisnes. Kalau bab online bisnes, affiliate salah satu program bagus untuk orang berkerja cuba =)

      Reply
    Dukenaim says May 24, 2017

    Ya cipta peluang pun bagus daripada tunggu peluang muncul kemudian terlepas =)

    Reply
Bisnes Dari Rumah says July 4, 2017

Ada Banyak cara kalau rajin dan pandai cari peluang ..Mudah untuk buat duit dari rumah jer

Reply
    Dukenaim says July 7, 2017

    Ya!
    Ada 1001 cara untuk kerja dari rumah. Contoh macam menulis content blog untuk bloger yang lain. Dah dapat upah per artikel 🙂

    Reply
Add Your Reply

Wordpress SEO Plugin by SEOPressor