7 Cara Menulis Artikel SEO Berkualiti Pada Blog

Ya apa kena mengena durian tadi dengan entri kali ni? Sebenarnya semalam baru dapat makan durian kawen. Manis, sedap..lemak-lemak rasa dia. Lepastu teringat ada draft artikel ni dalam blog, belum publish 😀 Cara Menulis Artikel SEO Berkualiti Pada Blog Tak salah kalau saya katakan menulis artikel dekat blog juga salah satu cabang dalam copywriting. Tapi […]

Bacalah lagi...

Buat Duit Dengan Blog – Bukan Senang Nak Menulis

Semalam aku tak boleh tidur semalaman. Tak tahu kenapa. Nak kata aku tengah fikir cara buat duit dengan blog ke hape rasanya tidak. Nak menulis tu yang kadang-kadang pisang! ~ 😀 Adsense pun baru dapat full account ni. Haha rezeki aku dapat cepat. Sebelum ni memang tak tahu fungsi benda tu, rupanya boleh jana duit […]

Bacalah lagi...

Pernah guna servis ADVERTORIAL? Berkesan lagi ke sekarang?

Berkesankah servis advertorial sekarang pada perniagaan? Jika korang sedang mencari atau nak tahu lanjut apa itu servis advertorial, bagus ke tak untuk branding & marketing, luangkan 5 minit masa untuk baca kupasan ringkas ini. Selain menggunakan servis iklan berbayar seperti facebook ads, bing ads atau google adwords untuk mempromosi produk, usahawan online juga boleh gunakan alternative […]

Bacalah lagi...

Strongest Man 2018

Ya, dekat atas ni salah satu cerita korea yang bagus untuk tontonan orang berjiwa bisnes. Semalam baru habis tengok. Banyak nilai pengajaran, motivasi dan kecekalan menempuh dunia perniagaan dari bawah hingga berjaya, selain adegan bercium semata-mata. Fuh agak lama sebenarnya saya tak menulis di blog ni. Terakhir pada bulan August tahun lepas itu pun untuk […]

Bacalah lagi...